Billigt flyga långt från Sverige 

 Har du planer på att ta dig ut och flyga långt ut i världen? Oavsett om det blivit allt mer populärt med flygskam och att ha hemester så är det ju så att vissa platser runt om världen nästan är omöjliga att ta sig till från Sverige om man inte har möjligheten att ta flera månaders ledighet för själva resan fram och tillbaka till destinationen. Så om du har ett drömmål som ligger långt från Sverige, så är det viktigt att du hittar billiga flygresor så att du kan njuta av din reskassa på själva semestern. Och tipsen för att flyga billigt långt från Sverige kan du få här. 

Tidpunkten för när du flyger 

Du ska alltid försöka att flyga vid tidpunkter när det inte är så många andra som ska flyga. Det kan ju vara lättare sagt och gjort när man har familj och ska anpassa sig efter möjligheter att ta semester på jobbet, men när det gäller långa semestrar som till Nya Zealand eller Asien, så måste du nästan alltid leta efter semester andra tider på året än de traditionella sommar- påsk och sportlovs-tiderna, så varför inte löpa linan helt ut och välja din restid efter vad du vill uppleva. Försök att hitta tider utanför högsäsong, och kom ihåg att beställa din resa minst 4–5 veckor innan avresan. Kom ihåg att alltid testa olika resdagar mot varandra på din favoritsökmotor, exempelvis Travelmarketprova att flytta sökningen fram och tillbaka för att se om olika datum eller veckodagar gör skillnad i pris. 

Kom också ihåg att flygpriser hela tiden ändrar sig. Om du är ute i god tid kan du därför se om du vill använda dig av en prisagent, som varje dag sänder dig ett e-postmeddelande med det aktuella priset på just den resan du är ute efter. 

Sök efter alternativa resmöjligheter 

Bara för att resan långt från Sverige är populär så betyder det inte att du inte kan spara pengar. Även populära resmål kan ha billiga flygresor, till exempel kampanjpriser. Låt oss säga att ett flygbolag eller resebyrå plötsligt start upp en ny rutt till just ditt drömresemål. Då är chansen stor att du får billigare resa dit om du hinner boka vid rätt tidpunktUndersök också möjligheterna att resa från alternativa flygplatser, eftersom resorna blir olika dyra beroende på in och utreseflygplats.  Kom bara ihåg om du reser med ett av lågprisflygen så kan det finnas dolda utgifter för exempelvis bagage, försäkring och val av sittplats, så att du inte får obehagliga överraskningar där. 

Enkelresa istället för tur och retur  

Kom också ihåg att det kan löna sig att se om priserna blir billigare om du köper enkelbiljetter fram och tillbaka istället för tur och retur. Och undersök också om det kan vara en bättre idé att köpa hotell och flygbiljett som ett paket, för så är ofta fallet. Och du kan tjäna på försäkringen: om du köper denna form av paketresa så är du samtidigt oftast skyddad av Resegarantin. 

Res bekvämt när du reser långt från Sverige 

När du ska flyga billigt långt från Sverige är det alltså viktigt att du inte glömmer bekvämligheten. Långa resor kräver att du får den ro du behöver att sova på vägen för att kunna njuta av tiden när du väl kommer fram. Du ska därför alltid se om du kan köpa en billig uppgradering till business class. Undersök flygbolagets hemsida, eller fråga på flygplatsen innan avresa. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *