jobbet

Bli lyckligare på jobbet

Om alla älskade att gå till jobbet varje dagskulle världen vara en mycket bättre plats. Tyvärr finns det vissa som verkligen inte gillar tanken av att gå till sitt jobb. Detta beror oftast på en stressig arbetsmiljö, för många arbetsuppgifter eller ett stökigt kontor. Många drömmer om en arbetsplats som man kan längta till. Det kan man få. Man behöver inte nödvändigtvis byta jobb för att kunna uppnå detta. Det kan faktiskt räcka med ett par små förändringar. Här är några knep du kan ta till för att du ska kunna bli lite lyckligare på jobbet.

Organisera

Att komma tillbaka till en riktigt stökig och oorganiserad arbetsplats kan vara enormt stressande för de allra flesta. Man kan undvika denna onödiga stress genom att alltid se till att organisera och göra rent efter sig. Det är alltid bättre att lägga tillbaka saker på sin plats direkt efter att man är färdig med dem. Man bör även städa upp efter sig själv så fort man kan. Om man gör allt direkt istället för att vänta kommer det inte att kännas lika jobbigt i längden. Om man låter diskberget i kafeterian växa eller låter pappershögen på skrivbordet växa sig högre och högre slutar det bara med extra stress och irritation. Om man ser till att allt är på sin plats innan man går hem för dagen kommer nästa arbetsdag att kännas mycket bättre.

Tänk på inredningen

Om du arbetar i ett kontor eller liknande kan det vara värt att tänka på inredningen. Hur ser det ut inne hos dig på din arbetsplats egentligen? Många kontor känns ofta ganska stela och tråkiga. Det är inte alltid de är speciellt hemtrevliga. Därför kan man med fördel inreda sitt kontor för att göra stämningen lite mer positiv. Om man känner sig hemma på jobbet kommer man att må bättre. Det blir helt enkelt lättare att slappna av lite mer.

Man kan inreda med mycket. Du kan ta med dig några krukväxter för att ge ditt kontor lite mer liv. Levande krukväxter är inte bara trevliga att se på, de hjälper även till med att rena luften i rummet. Alla kan såklart inte ha en hel djungel i sitt kontor, men om man kan ha några krukväxter ståendes i ett fönster eller på skrivbordet så borde man verkligen skaffa några.

Meditera

Att meditera lite då och då kan verkligen hjälpa dig att hålla dig fokuserad och lugn under din arbetsdag. Om du har möjlighet att komma undan lite i ett par minuter varje dag så borde du verkligen prova på meditation på jobbet. Om det inte finns ett tomt och tyst rum du kan låna kan du alltid prova att meditera på till exempel toaletten. Om du har ett eget kontor kan du alltid släcka ner det och stänga dörren. Det viktiga är att man får några minuter för sig själv i lugn och ro. Lägg all fokus på att andas lugnt. Allt man behöver är ett par minuters meditation. Ofta behövs det inte mer än så. Efteråt känner man sig lugnare och mer fokuserad.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *