bra kost

Enkla steg till bättre hälsa

Vill du förbättra din livskvalité? Vill du kunna må bättre och känna dig starkare? Alla kan göra något för att förbättra sin hälsa på ett eller annat sätt. Här är några exempel på vad du kan göra för att förbättra din egen hälsa och för att kunna leva ett lyckligare liv.

Motionera mer

Något av det allra enklaste man kan göra är att motionera mer under dagarna. All fysisk aktivitet räknas. Du behöver alltså inte träna riktigt hårt för att kunna mörka en skillnad. Även de små förändringarna kan göra en riktigt stor skillnad på lång sikt. Parkera lite längre bort från din arbetsplats än du brukar. Ta alltid trapporna istället för hissen när du har valet. Gå på en extra promenad varje dag.

 

Det är bättre att göra många små förändringar än att försöka göra riktigt stora förändringar, i alla fall till en början. Prova att öka din fysiska aktivitet genom att ta några små steg i taget, så blir det lättare för dig att nå ditt mål.

fysisk-aktivitet

Ät bra mat

Det är lätt att fastna i onyttiga matvanor, speciellt om man stressar mycket under vardagarna. Men försök ändå att äta mer riktig mat och mindre skräpmat. Skräpmat och onödiga snacks kan få dig att må bra för stunden, men i längden kommer det bara att få dig att må sämre. I de allra flesta fall gör denna typ av mat att du känner dig tröttare och slöare. Genom att äta riktig, gärna hemlagad, mat varje dag ser du till att du håller din hälsa på topp.

Tänk på din psykiska hälsa

Den psykiska hälsan är minst lika viktig som din fysiska hälsa. Om du inte mår bra psykiskt är risken stor att resten av din hälsa rasar samman.

Prata med andra om sånt som du intresserar dig för. Det spelar ingen roll om det handlar om matlagning eller kryptorobotar. Att prata med någon om saker man älskar kan göra mycket för den psykiska hälsan.

Unna dig själv lite avslappning mitt i all stress. Du kan till exempel testa att meditera. Meditation hjälper dig att släppa dina jobbiga tankar. Det kan hjälpa dig att få lite lugn och ro i själen.

Försök att prata med dig själv på ett snällt sätt. Se inte alla dina misstag som stora nederlag. Försök att lära av dem istället för att se dem som misslyckanden. Det är ju inte alltid allt går som man har tänkt sig. Försök att acceptera det och släpp det. Det kommer att förbättra din psykiska hälsa drastiskt. Mindfulness kan hjälpa dig att släppa onödigt ältande och få dig att leva mer i nuet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *