indretning

Inredning som får dig att må bra

Känner du att du stressar alldeles för mycket om dagarna? Känns det som att du aldrig får någon lugn och ro? Kanske känner du dig ofta deprimerad? Det är många som upplever dessa problem dagligen. Men man kan tackla dessa problem på många sätt. Ett av dem är med inredning! Rätt inredning kan påverka dig positivt på flera sätt. Här är några tips om hur man själv kan må lite bättre med hjälp av sin inredning.

Ljusa rum är bäst

Ljuset är enormt viktigt när man ska inreda sitt hem, speciellt om man ska inreda det för att kunna må bättre mentalt. Ljusa rum är då att föredra, eftersom ljus får oss att bli mer alerta och ger oss mer energi. Om man sitter för länge i mörka rum, kan man istället få en omvänd effekt. Man känner sig då mycket slöare och orkar därför mindre. Då är det svårt att känna sig positiv. Man känner sig kanske lite mer avslappnad, men det är stor skillnad på att vara avslappnad och på att bara vara trött och slö.

Typen av ljus är också viktig. Man vill helst ha ett så naturligt ljus som möjligt. Det finns lampor som är tillverkade för att ge ett solljusliknande ljus. Det är dessa typer av lampor man bör använda i sina hem. Använd inte lampor som har ett mycket gult ljus eller ett mycket blått ljus.

Tänk på färgerna

De färger man väljer när man inreder är också viktiga. Det gäller att hitta en bra balans mellan nyanser. Vitt är en riktig bra grund, då det är ljust och kan kombineras med allt. Sedan kan man välja en färg som man tycker mycket om. Man bör välja en färg som gör en själv glad och positiv. När man har valt en färg, kan man börja välja ut en eller två nyanser. Välj ut inredningsdetaljer som har dessa nyanser tillsammans med det vita så kommer du att få till en riktigt bra känsla i ditt hem.

vin

Självklart behöver man inte följa detta till helt om man inte vill, men man bör ändå försöka att få till en enhetlighet. Det ska inte vara allt för strikt, men det ska heller inte vara allt för kaotiskt. Det gäller att hitta en bra balans mellan färgerna.

Inred med positiva minnen

Har du några fina souvenirer från din drömresa? Kanske har du en massa foton från viktiga stunder i ditt liv? Om du har något liknande kan du alltid använda det när du inreder ditt hem. Det viktiga är att saken väcker lyckliga och glada minnen. Du vill känna dig varm och positiv när du tittar på dina saker. Plocka fram det du har och välj ut de allra gladaste sakerna och de bästa minnena. Ut med de saker som får dig att tänka på negativa stunder eller minnen. När du inreder med dina bästa minnen, kommer du att påminnas om hur lyckligt lottad du egentligen är. Kom ut ur din negativa bubbla med hjälp av några underbara minnen. Det gör verkligen något för humöret.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *