Så lyckas du med festinredningen

Lyckas med festinredningen

Att dekorera och inreda inför en fest är en av de allra roligaste delarna av en fest. Det är dekorationerna, dukningen och inredningen som sätter stämningen för festen. Om man verkligen vill hålla i en oförglömlig fest bör man lägga mycket fokus på sin festinredning. Ska du snart hålla i din egen fest? Letar du efter lite festinredningstips? Här nedan får du några bra tips på hur du lyckas med din festinredning. 

 Välj ett bra festbord

Hitta ett passande tema

Ett tema kan göra det lättare för dig att få till en bra festinredning. När du har ett specifikt tema att följa blir det lättare för dig att välja ut dekorationer, möbler och belysning. Det finns riktigt många teman att välja mellan. Om du ska hålla i ett barnkalas, kan du dekorera och inreda efter ett sagotema. Om du ska hålla i en bröllopsfest kan du hålla dig till ett traditionellt bröllopstema med mycket vitt. Om du tycker att vitt är tråkigt kan du alltid välja en annan färg, eller till och med flera färger. Använd din fantasi. Det finns alltid något du kan använda dig av som tema till din fest. Det kan vara en din favoritfärg, din favoritfilm eller något annat du tycker om. 

Välj rätt bord 

Att välja rätt bord är faktiskt en ganska viktig punkt när det kommer till festinredning. Bordet ska såklart ha nog med plats åt alla dina gäster, inklusive dig själv. Du ska även ha nog med plats till den dukning och de dekorationer du vill ha. Välj gärna ett bord som är lite större än du tror att du behöver. Lite extra plats är aldrig fel. Ju fler gäster som kommer, desto större behöver bordet vara.

Du behöver inte alltid använda ett stort festbord när du får gäster. Om du bara har bjudit in ett par gäster, kan du duka upp med snacks, välkomstdrinkar och förrätter på ditt soffbord. Detta kan vara riktigt smart för dig som bor i en liten lägenhet och har ont om plats. Att samlas runt soffbordet är lite mysigare än att samlas vid köksbordet. Ett runt soffbord är att föredra, då man lättare kan samlas omkring ett runt bord än ett kantigt. Se till att ditt soffbord inte är för lågt eller för svårt att flytta på.

Välj passande dekor

Dekor och belysning

När du har valt ut ett tema och de perfekta borden kan du sätta igång med dekorationerna. Girlanger och ballonger är riktigt populära dekorationer som ses på alla möjliga slags fester. Det bästa med dessa typer av dekorationer är att de är billiga och kas få i en mängd olika färger eller designer.

Du kan även dekorera med lite mysig och stämningsfull belysning. Rislampor och ljusslingor är fantastiska festdekorationer som verkligen ger din fest en riktigt härlig känsla.

Blommor och växter är också populära som festdekorationer. Blommor och växter kan användas vid alla typer av fester. Du kan till exempel ställa ut några vackra buketter på festborden eller dekorera julbordet med grankvistar och järnek. 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *