inretning

Må bättre med rätt inredning

Stress och oro är något som i stort sett alla upplever. Många upplever det varje dag. Vecka ut och vecka in. All denna stress kan vara otroligt påfrestande. Vi söker ständigt efter metoder som kan göra vår vardag så stressfri och lugn som möjligt. Något som verkligen fungerar bra är att inreda sitt hem eller sin arbetsplats rätt. Det gäller bara att hitta de saker och detaljer som får en att må bra. Här är några enkla tips till hur du kan inreda för att få en mindre stressig och orolig vardag.

Välj glada och positiva färger

Svart och mörka färger kan vara väldigt lockande ibland. De är ofta riktigt snygga, men om ett rum har allt för många mörka färger kan det kännas ganska dystert. Det är bättre att inreda med en ljus grund. Vitt är helt klart bäst när det kommer till att lysa upp ett rum ordentligt. En vit grund gör det även möjligt för dig att kunna mixa och matcha inredningsdetaljer lite hur du vill. Vitt är ju neutralt, så det fungerar ihop med det mesta. Men om man inte vill ha ett helt vitt rum kan man istället gå efter en mycket ljus nyans av en färg som man tycker mycket om. Då kan man fortfarande inreda med många andra färger utan att rummet blir allt för skrikigt.Mycket ljus är bra för humöret

inretning

Allt för många sitter i mörka och tråkiga rum. För mycket mörker kan göra att livet känns lite tyngre än vad det egentligen är. Ljus har däremot en omvänd effekt. Ljus får dig att känna dig mer vaken. Du blir helt enkelt full av energi. Om man ser till att de flesta rum är ljusa, kommer man att känna sig mycket gladare och piggare.

Som tidigare nämnt så kan man använda sig av ljusa färger för att göra ett rum lite ljusare. Belysningen spelar också stor roll. Om man kan släppa in mycket solljus är det riktigt bra. Om man inte kan det, kan man till exempel välja lampor som ger ett liknande ljus. Investera alltid i bra belysning till ditt hem, speciellt till de rum som du tillbringar mycket tid i.

 

Minnen som inredningsdetaljer

Visste du att man faktiskt kan bli gladare av att inreda med sina minnen? Att inreda med minnen kan vara allt från att sätta upp foton på väggen till att ställa fram en älskad souvenir eller gåva. Allt som får dig att minnas något positivt kan användas för att skapa en mycket trevligare miljö. Alla har vi oförglömliga minnen som vi samlat på oss genom åren. Vilka är dina viktigaste minnen? Leta igenom dina gamla saker och foton och välj de som får dig att må riktigt bra. Dessa saker kan du använda som inredningsdetaljer som påminner dig om alla bra stunder i livet. Med hjälp av positiva minnen kan man lättare tränga bort allt det negativa och stressande i livet. Livet är ju allt för kort för att stressas och ältas bort. Det är viktigt att leva i nuet, men samtidigt att påminna sig om allt det bra som man redan har upplevt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *