kvinna-crossfit

Mer livsglädje med träning och fitness

Att träning är bra för hälsan är något som alla vet om. Man kan förbättra sitt liv på många sätt bara genom att röra på sig mer. Här är några exempel på hur livet kan bli bättre med träning och fitness, samt vad du själv kan göra för att må bättre och få mer livsglädje.

Bättre fysisk hälsa

När du tränar stärker du först och främst din kropp och dina muskler. Träningen hjälper dig att hålla dig stark och i form. Att träna regelbundet är inte bara bra på kort sikt. Om du tränar regelbundet kommer din kropp att hålla sig stark och frisk, även när du blir gammal.

Regelbunden träning gör att vi kan bli mer uthålliga. Vi orkar helt enkelt med mer då vi har mer energi. Med hjälp av en regelbunden och varierad träning kan man få ett mycket gladare och rikare liv.

armhavningar

Påverkar även den psykiska hälsan

Träning och fysisk aktivitet är inte bara bra för våra kroppar. Det är även bra för vår psykiska hälsa. När våra kroppar mår bra har vi även lättare att må bra i själva sinnet. Starka muskler och god kondition leder till färre smärtor och problem. Träningen utlöser även hormoner i kroppen som får oss att må ännu bättre.

Träning hjälper oss även att tänka på annat. När man tränar kan man släppa sina negativa tankar. Man stressar helt enkelt mindre och lever lite mer i nuet. Det kan vara riktigt skönt att bara släppa taget om allt annat och bara fokusera på sin kropp och hur den arbetar. Det är verkligen ren medicin för själen. Om du stressar mycket eller har psykiska problem bör du testa att röra på dig mer.

Så kommer du lättast igång med träningen

Vill du komma igång med din egen träning? Börja då med att skaffa dig lite sköna träningskläder. Tights från FUSION, träningstoppar och löparskor är bra att börja med. Självklart kan du använda precis de kläder du trivs bäst i. Skaffa bara något som är lätt att röra sig i och som kan andas lite.

Börja med enklare övningar och aktiviteter. Börja mjukt och jobba dig sakta uppåt. Ta det lugnt i början och överansträng dig inte. Överansträngning leder ofta till skador, som sedan kan göra att du slutar att träna helt. Därför bör du vara lite försiktig i början. Det är bättre att ha lite tålamod och jobba sig uppåt. Dela upp din träning över flera dagar i veckan. Flera korta pass är ofta bättre än ett enda långt pass. Träna inte hela kroppen varje gång, utan försök att dela upp det lite. Om du har träningsvärk i en muskel bör du låta den vila någon dag så att den kan få läka. Träna andra muskler medan de trötta musklerna får vila.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *