party

Så får du till en fantastisk och glad fest

När man ska hålla i en fest vill man ju såklart att den ska bli oförglömlig. Man vill att gästerna ska kunna prata gott om den i lång tid. Men att planera en bra fest kan ibland vara svårt. Man vet inte alltid vad man ska hitta på. Känner du att du lider av idétorka? Oroa dig inte. Här är några riktigt bra tips som alla festvärdar kan använda sig av för att få till en riktigt trevlig och glad fest.

Mycket färg

Färger är något som många använder sig av för att ge sina fester lite extra liv och glädje. De allra flesta älskar färger och blir gladare av att se dem. Färger kan användas på många sätt. Du kan använda färger vid dukningen, när du dekorerar lokalen eller när du lagar festmaten. Färgteman är en riktig hitt. Välj gärna ut en eller ett par färger som du tycker passar till din fest. Vid en babyshower kan man till exempel använda sig av blått eller rosa, beroende på vilket kön barnet har. Vid en vår- eller sommarfest är grönt alltid en bra färg. Till jul är rött, vitt och guld oslagbart. Man kan även använda sin egen favoritfärg som färgtema till sin fest.

Lekar och aktiviteter

Alla lyckade fester har någon form av aktivitet eller lek på schemat. Det behöver inte vara något stort eller avancerat. Det viktiga är att man kan hitta på något kul tillsammans. Välj en aktivitet utifrån dina gäster och vilka de är. I vissa fall passar lekar bättre. Om man har barn med på festen är lekar ett säkert kort. Om det är en lite mer vuxen fest, kan man istället välja lite mer vuxna aktiviteter och lekar. Det finns någon typ av aktiviteter för alla slags fester. Du känner säkert redan till ett par stycken. Använd dessa eller sök efter några på nätet.

God mat

Mat och snacks är något av det viktigaste när det kommer till just fester. Det är ju här man har den största chansen att imponera på sina gäster. Man vill ju servera mat och dryck som gästerna verkligen kan njuta av. Om den även ser riktigt läcker och aptitlig ut kan man samla ännu fler poäng hos gästerna. Om man inte är en speciellt duktig kock kan man alltid beställa mat genom en cateringfirma eller liknande. Det spelar egentligen inte så stor roll, bara maten ser god ut och smakar bra.

När det kommer till festmat är plockbord och bufféer det allra säkraste kortet. Ju fler valmöjligheter dina gäster har, desto nöjdare blir alla. Om man har många gäster är risken stor att någon inte tål en specifik rätt. Då kan de bara välja bort det de inte kan äta. Detsamma gäller alla som är lite extra kräsna när det kommer till mat.

Om man känner alla sina gäster väl, kan man komponera sin helt egna festmeny. Det kan vara riktigt kul, speciellt om man redan har valt ut ett tema för sin fest. Att göra sin egna meny imponerar på de allra flesta festgäster.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *