Så fixar du festen – 5 heta tips

Det kräver otroligt mycket tid och energi att planera en fest – du vill trots allt se till att festen blir lyckad och att alla har roligt. Men när festen väl börjar kommer du att inse att det var värt all möda. Vi har sammanställt fem heta tips för att se till att din fest blir en succé!

Planera allting in i minsta detalj

Även om det kan verka besvärligt och tidskrävande är det oerhört viktigt att du planerar festen in i minsta detalj för att se till att du inte missar något viktigt. Att planera en fest innebär att skriva en inköpslista, utarbeta en budget, anteckna kontaktuppgifter till DJ:N, cateringföretaget et cetera. Du behöver dessutom en to-do-lista som du kan bocka av efterhand. Ju bättre festen är planerad, desto större är sannolikheten att den blir en succé.

Låt maten stå i fokus

En lyckad fest är synonymt med god mat, så enkelt är det. Om du vill imponera på dina gäster föreslår vi därför att du anlitar ett cateringföretag som levererar rätter av högsta kvalitet som är skräddarsydda efter dina behov. Om du bor i någon av storstäderna kan du med fördel välja Carotte, som erbjuder närproducerad catering i Stockholm och Göteborg. Det bästa med att låta någon annan stå för maten är nog ändå att du slipper ta disken. Men du vet också att resultatet kommer att bli bra samt att det kommer att finnas mat så att det räcker och blir över.

Skapa stämning med festlig dekoration

Oavsett var festen hålls ska det se snyggt och festligt ut! Utöver att säkerställa en elegant dukning och stämningsfull belysning kan du med fördel göra det extra festligt med diverse dekorationer. Men undvik att överdriva – det är lätt att låta sig ryckas med. Försök istället att hålla dekorationerna i linje med festens tema och använd inte för många olika färger. Här är några tips på festinredning så att du skapar den absolut bästa effekten.

Sammanställ en högtidlig spellista

De flesta är eniga om att musik är ett måste på fester. Ändå glömmer många bort vikten av en bra spellista. Börja därför att sätta ihop en spellista i god tid och låt dig inspireras av färdiga spellistor. Du kan dessutom alltid be dina gäster att skicka låtförslag till dig eller varför inte skapa en öppen spellista på Spotify? Då kan gästerna själva lägga till låtar och därmed får alla chansen att höra sina favoriter! På så sätt undviker du också att folk drar ut kabeln hela tiden för att spela sin egen musik.

Organisera diverse aktiviteter och lekar

En bra fest är så mycket mer än bara dans och mat. För att festen ska bli en succé rekommenderar vi därför att du planerar några aktiviteter och lekar för festen. De behöver varken vara pinsamma eller krävande. Ett musikquiz eller en enkel frågesport brukar uppskattas. Om ni inte är särskilt många kan ni alltid spela spel – det brukar hålla igång festen! På sommaren är lekar det roligaste eftersom ni då kan njuta av det fina vädret samtidigt som ni umgås.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *