Att städa är långt ifrån roligt – så gör du det hela mer behagligt

Att städa är någonting som inte är särskilt roligt, men som alla behöver göra med jämna mellanrum. Om du känner att det börjar bli dags för en riktigt storstädning hemma hos dig så finns det en rad saker som man kan göra för att göra helhetsupplevelsen mycket mindre plågsam. 

 

Den första är om du anlitar ett företag som sysslar med lokalvård. På så sätt behöver du inte lyfta ett finger, samtidigt som proffsen ser till att din bostad blir ren och fin. Men det är inte alla som har ekonomiska möjligheter att anlita städhjälp och det tilltalar inte heller alla. Om du har bestämt dig för att själv kavla upp ärmarna och sätta igång med att städa där hemma finns det några saker som gör det mycket mindre smärtsamt. 

 

Skriv en lista över saker som behöver fixas  

 

Genom att skriva en lista över saker som man behöver göra under tiden som man städar så blir det väldigt mycket lättare att komma igång med städningen på riktigt, samtidigt som man får en mall att följa. När man då kryssar av varje uppgift som man har på listan så märker man snabbt att det går framåt. Samtidigt så säkerställer man att man inte glömmer bort någonting. Att tänka på detta lite på samma sätt som att följa ett recept när man lagar mat gör att det blir mycket lättare att få en överblick över städningen och vad som behöver göras. 

 


Lyssna på podcasts eller ljudbok 

Att lyssna på en bra podd eller ljudbok medans man städar gör att tiden går mycket fortare. Att förlora sig själv i en trevlig dokumentär eller spännande berättelse medans man dammtorkar är någonting som gör det väldigt mycket trevligare och kan till och med göra städning roligt. 

 

Se till att storstädningar inte blir överväldigande  

 

En av de största anledningarna till att man skjuter upp en storstädning är att man helt enkelt upplever att det finns allt för mycket att göra. När man har flera olika saker som man behöver ta tag i innan man kan blir färdig så är det mycket mer lockande att bara skjuta upp det i all oändlighet. 

 

Därför så är det viktigt att man ser till att det inte är allt för mycket som behöver göras när man väl sätter igång med en storstädning. Genom att under vardagarna göra sitt yttersta för att det är så rent och fint hemma som möjligt så lämnar man enbart grovjobbet när man storstädar. 

 

Ett sätt att komma in i en bra städrutin är genom att göra en lista över olika dagar som man ska göra vissa saker. Om man dammsuger en gång i veckan så går det ofta väldigt fort och man kan ha det överstökat på några minuter. Städar man badrummet en gång i veckan så blir det dessutom mycket lättare och snabbare att göra. Här är det upp till en själv att besluta kring vad man själv vill göra och hur det kommer fungera bäst för en själv. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *