Har du prövat elcykel som motionscykel?

Att njuta av livets goda är viktigt, och att stanna upp och få en andningspaus då och då är essentiellt. För att kunna hinna med vardag och fest så krävs förstås att man också är snäll mot sin egen kropp.

Kroppen är ditt tempel

Du ska komma ihåg att vara tacksam för att din kropp finns där varje dag och fungerar. Det är lätt att glömma att bort i alla yttre krav, men utan hälsa har du ingenting, som ordspråket går. Som tur var finns det mängder av olika sätt som du kan ta hand om din kropp och stärka både kropp och själ. En tur på spa med massage och andra behandlingar är en utmärkt väg för att stärka ditt immunförsvar och få ro och stressa av. Och du ska förstås med hjälp av näringsriktig och god mat ge dig själv den energi din kropp behöver. Men ändå viktigare är förstås att ge din kropp den kraft och motion. Det behöver du för att hålla dig aktiv och glad i många, många år ännu!

Det finns så många former av motion att välja mellan att du säkert har hittat just dina favoriter, oavsett om det är en smidig yoga eller explosiv runda Squash. Du kan bli stark med cross-fit och stärka din koncentration med golf, gå till skidor eller dans. Men har du funderat på att du också kan få motion med hjälp av en elcykel?

Elcykel som motionsform

Att cykla är en fantastisk form av motion. Många av oss tar gärna cykel till och från jobb och fritidsaktiviteter, både för miljö och hälsans skull. Men det är sällan vi går helt upp i puls under långa perioder på det sätt som exempelvis elcyklar kan tillåta. Du kanske redan älskar spinning, men tycker att det är tråkigt att vara inlåst mellan fyra vägar när du cyklar. Då får du med en elcykel en helt annan frihet! Du behöver inte oroa dig för att det ska bli en alltför lång väg hem, eftersom du har motorn att sätta din lit till, och kan därför våga dig ut på långa, naturfagra sträckor utanför staden. Det är ett fantastiskt sätt att kombinera en tur i naturen med familj och picknickkorg med att träna kroppen på ett behagligt men effektivt sätt.

Det som är så fantastiskt med en elcykel är att det inte bara är ett miljövänligt alternativ till en extra bil. Elcykeln är också enkel och praktisk i en urban miljö, för både dig och din familj. Men framförallt är det så himla trevligt att cykla! Om du vill cykla själv väljer du förstås en traditionell elcykel, eller, om du älskar att greja och sätt ihop saker så kan du köpa till ett elcykelkit och skapa den perfekta elcykeln för  just dig.  Om du ska ha med familjen så får du med en lastcykel upptäcka att en helt ny värld öppnar sig. Oavsett vilken elcykel du väljer kommer du helt säkert att hitta rätta lösningen på exempelvis Boxbike.

En fantastisk möjlighet för att få både motion och naturupplevelse är att du tar elcykeln med till lantstället, på båten eller fjällturen. Njut av naturen och få upp pulsen på en gång. Vilket fantastiskt sätt att både tacka och stärka din kropp på!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *